Vraag en Antwoord Asverstrooien

Wat is het verschil tussen as verstrooien met een asbus en het verstrooien van de as met een biologische urn?

WaterRitme Joyce Blok Grand Banks Asverstrooien op het water As verstrooien op het water Haringvliet wateroplosbare biologische urn strooikokerAs verstrooien met een asbus is het langzaam uitstrooien van de as vanuit een strooikoker. Over het algemeen zal dit langzaam varend gebeuren. Hierdoor komt de as op het oppervlak van het water terecht en wordt de as met de stroming verder meegevoerd.

 

WaterRitme Joyce Blok Grand Banks Asverstrooien op het water As verstrooien op het water Haringvliet wateroplosbare biologische urn strooikokerAs met een biologisch oplosbare urn verstrooien gaat anders.
Hierbij wordt de as in een water oplosbare urn geplaatst. De urn zakt naar de bodem. Daar komt de as vrij, waarna deze met de stroming verder meegevoerd wordt.

 

Hoe gaat het verstrooien met een biologisch oplosbare urn precies?

WaterRitme Joyce Blok Grand Banks Asverstrooien op het water As verstrooien op het water Haringvliet wateroplosbare biologische urn strooikoker

We varen naar een mooi plekje op het water, bijvoorbeeld bij een natuurgebied. De boot ligt tijdens het ritueel voor anker waardoor er veel rust is. Voor, tijdens en na de verstrooiing is er alle ruimte om het eigen ritueel uit te voeren.
De biologische urn met de as wordt voorzichtig op het oppervlakte water geplaatst. Binnen één tot drie minuten, afhankelijk van de zwaarte van de as, zal de urn naar de bodem zinken waar de as onder water langzaam vrijkomt en met de stroming naar zee mee wordt gevoerd. De urn lost vanzelf op in het water.
Het verstrooien van de as met de biologische urn wordt makkelijk gemaakt door het goed toegankelijke zwemplatform van de boot, waardoor u dicht op het water staat tijdens het in het water leggen van de urn. Er is een ruim achterdek zodat u de as verstrooiing goed kunt volgen.

Is het mogelijk eigen ideeën/rituelen uit te voeren tijdens de verstrooiing?

asverstrooien biologische urn rituelenHet is heel goed mogelijk van het laatste afscheid een eigen ritueel te maken. Vorig jaar was er een familie die een aantal waterlelies van papier-maché hadden gemaakt waar een kaars in geplaatst werd. Deze waterlelies met de brandende kaarsjes dreven naast de biologische urn. Het geheel omgeven door gekleurde rozenblaadjes. Een fantastisch idee!
Nadat de urn was gezonken dreven de waterlelies en rozenblaadjes langzaam verder weg. Prachtig!

Hoe gemakkelijk is het om aan boord te komen?

WaterRitme Joyce Blok Grand Banks Asverstrooien op het water As verstrooien op het water Haringvliet wateroplosbare biologische urn strooikokerOm aan boord te komen is het wel belangrijk dat u goed ter been bent.
Als u trap kunt lopen kunt u ook aan boord komen.